Kestopigmentointi, kestopigmentointi, bouche bisou, full lip pigmentointi

Huulien kestopigmentoinnista

Posted on Posted in Uncategorized

Me suomalaiset emme kovastikaan meikkaa huulia. Ostamme kyllä huulipunia mutta niin neutraalin sävyissä ettei kukaan vaan huomaisi meidän käyttävän meikkiä. Hassua, vai mitä?

sama näkyy huulien kestopigmentoinnin trendeissä. Huulien pelkkä rajaaminen on jo taaksejäänyttä aikaa. Huulia on vaikea rajata ilman että tulos olisi selkeästi keinotekoinen. Nykyään värjätään koko huuli, vaikka värivalinta  olisikin neutraali ja omaan väriin häipyvä ei pientä muokkaamista ole niin helppo osoittaa tehdyksi. Tällä tekniikalla saadaan huulien muotoa selkeästi ryhdistetuksi ja niitä on taas helpompi myös meikein korostaa.

kestopigmentoinnin ensikäyntiin kuuluu suunnittelu eli asiakkaan kanssa yhdessä käydään läpi erilaisia värejä ja myös sitä miten muotoa voidaan käsitellä. Meillä ei tehdä mitään sokkona ja asiakas pääsee aina sanomaan viimeisen sanan. Tosin neuvoisin kuuntelemaan koulutetun ammattilaisen mielipiteitä ennen lopullista valintaa. Väri ei aina ole ihossa sama kuin värikartassa ja joskus ihanteellisesti kasvojasi korostavat muotoilut eivät ehkä ole sitä mihin arkimeikissäsi olet pyrkinyt.

Suunnitteluvaihe tapahtuu meikkikynin tehdyin piirroksin. Tässä vaiheessa on vielä turvallista piirtää ja kokeilla hassujakin muotoja ja kuvan kautta katsoa  miltä ne näyttää.

Kestopigmentointi turku
Mestarin työnnäyte Huulien 3D huulipigmentointi. Bouche Bisous by Anna Dermo.

huulet on lihasta joten se ottaa tehokkaan koneen joka pystyy läpäisemään lihaksen pinnan. Ei syytä jännitykseen. Yleensä ensikierros tehdään pelkällä kylmäpuudutteella( joka on myös tehokas!) Sen pointti on saada tehtyä huulienrajaus eli piirretty suunnitelma muotoilusta pysyväksi. Sen silällä on helppo toimia vaikka puudute sitten turvottaisikin hieman teon edetessä.

Tämän kevyesti jäljennettyäni alan puuduttaa huulia siten ettet enää tunne kipua. Eli kestopigmentoinnin pahimmat hetket ovat heti työn alussa. En tiedä onko tämä helpotus vai ei. (Ehkä se tieto että puuduteaineet usein levittävät piirrettyä suunnitelmajälkeä ja turvottavat pigmentoitavaa kudosta ja näinollen vääristävät haöuttua tulosta! Helpottavat kestämän tämän kevyen ensikierroksen.)

huulien kuten muidenkaan kestopigmentointien teossa ei riitä että ylsi kohta käsitellään kertaalleen vaan rajat vahvennetaan puuduttamisen jälkeen voimakkaammaksi. Reunojen jälkeen aletaan värittää huulien alueelta.

Huulia värittäessä kertakäynnin tulisi kestää vähintään kahden tunnin ajan. Tämä takaa sen että väriä syöttyy riittävästi ja saat pitkäkestpisemman tuloksen. Huulissakin työ tulee vahventaa kahteen kertaan jotta kehon aineenvaihdunta ei poistaisi jälkeä ennenaikaisesti. Kestopigmemtoinnissa siis nopeus ei ole valttia!

Jos olet kiireinen, järjestä aikaa heti ensilaitosta lähtien niin pääset halvemmalla!

Vaikka kuinka pelkäisit kipua, anna aina ammattilaisen hoitaa puuduttaminen. Jos käytät apteekista saatavia reseptivapaita puuduteaineita kotona kertomatta pigmentoijalle voit olla varma että pigmentointisi saattavat olla epäsymmetriset parannuttuaan. Nämä reseptivapaat, ei kestopigmentointiin soveltuvat puudutteet luovat turvotusta ja ja vääristävät suunnitteluvaiheessa tehtävää piirrosta.

Herpeksen estolääkitys tulisi aloittaa hyvissä ajoin ennen huulien pigmentointia, sillä pigmentointi saattaa saada muutoin herpeksen aktivoitumaan. Alkoholi ja verta ohentavat särkylääkkeet on syytä jättää ottamatta kaksi vuorokautta ennen pigmemtointia.

kestopigmentointi Turku, huulien pigmentointi, 3D kestopigmentointi
Kokohuulen kestopigmentointi heti työn jälkeen
Kestopigmentointi turku, huulipigmentointi
huulipigmentointi on täynnä rupia vielä 3-5 päivää laiton jälkeen (riippuen ihmisestä, olemme erilaisia!) ja vaatii usein kosteutusta. Väri pysyy myös hyvin räikeänä paranemisen ensipäivillä.
Kestopigmentointi turku
Samat huulet paranemisen edetessä, laitosta nyt 4päivää. Väri jatkaa silti asettumistaan vielä seuraavien viikkojen ajan. Mutta näkyy hyvin miten väri on jo paljon haaleampi kuin heti työn jälkeen. Eikä rupiröpöä enää ole yhtä paljon. Kuvista näkee myös hyvin minkä verran ovat turvoksissa heti laiton jälkeen.