Kasvohoito Turku, Kosmetologi Turku, ihonhoito, hedelmähappokuorinta,

Kasvojen ihon hoitamisesta kotona

Posted on Posted in Kosmetologi

Millainen on Unelmaihosi?

Monikohan on edes pysähtynyt tätä miettimään? Onko koskaan tullut mieleen aloittaa tästä vai oletko mennyt päinvastaisella kaavalla. Tyyliin ostan tuotteet ja katson mihin niistä on, vai oletko todella ensin laittanut tavoitteen ja sitten vasta valinnut tuotteen joka vastaa haasteeseen. Tai mietikö edes koskaan sitä että miksi jotain tuotetta käytät? Saatko siitä irti jotain? Kasvojen iho uusii nopeasti ja jo viikossa uuden tuotteen käytön aloittamisen jälkeen tulisi nähdä muutoksia toivottuun suuntaan. Mikäli tuote ei tee mitään, on sen käyttö todennäköisesti turhaa.

Minä joka olen saanut täysin vääränlaista ohjausta ihonhoitoon ja vielä ihan erilaisen ihotyypin hoitotuotteet, olen ollut aina sitä mieltä että ihon hoitaminen ja kaikki tuotteet ovat silkkaa humpuukia. Perustin tämän siihen että ammattilaisten toimesta mulle oli myyty tuotteita jotka eivät toimineet siten kuin olisin toivonut. Eivät tietenkään koska minun ihoni ei ollut sellainen jolle ne tuotteet oli tarkoitettu. Olenkin siis uskonut terveelliseen ruokavalioon ja lenkkeilyyn. Ja vaikka ne toimivat tiettyyn pisteeseen saakka on ihossani silti ongelmia joihin keinot eivät ole purreet.

Vasta nyt kun olen 35 ja aloin itse opiskelemaan kosmetologiksi. Olen ymmärtänyt millainen on oma ihotyyppini ja mitä voin ja mitä en voi käyttää. Ja vihdoin saan tuloksia. Ja miten nopsaan! Ihan harmittaa etten ole nähnyt enempää vaivaa jo aiemmin. Nekin jutut mihin en uskomut minkään auttavan ovat hyvin nopeassa tahdissa lähteneet reagoimaan hoitoon. Olen aivan myyty ja nyt on tarve jakaa tätä ihanuutta kaikille.

En kuitenkaan halua tuputtaa ja myynnin vuoksi myydä mitä sattuu siksi ajattelin että kirjoittaisin tänne vähän mietteitä ihonhoidosta kotona. Peruskivestä josta kaikki lähtee. Voitte itse poimia tästä asioita ja miettiä mitä itse jaksaisitte tehdä unelmaihonne eteen. Sillä on kuitenkin iso merkitys että mitä kukin haluaa ja mitä sitten vastaavasti on valmis arjessa panostamaan.

Toki tämä on nyt hyvin yleistettyä ja todellinen ihonhoito on aina taitoa räätälöidä juuri sopiva setti erilaisia hoitotuotteita ja herkkyyttä seurata ihon reagointia. Harva iho on samanlainen ja sama iho voi olla vaikka jo eri vuodenaikojen mukaan erilainen. Ihon tila ei ole mitenkään stabiili ja erilaiset iät, stressit, kuukautiskierrot, hoidot tai hoidon puute, lääkitykset tms vaativat sitä että kotihoitotuotteita päivitetään aika ajoin. Joskus tarvitaan lisänä serumeita tai muita järeämpiä keinoja jotta jokin prosessi saadaan ihossa alulle.  Kaikkien hoitojen tarkoituksena on kouluttaa iho toimimaan halutulla tavalla ja nimenomaan aktivoida ihon jo olemassaolevia prosesseja. Saada iho itse toimimaan paremmin ja korjaamaan ja rakentamaan uutta.

Kasvohoidossa käyminen onkin erinomainen työkalu sekä kosmetologille että asiakkaalle päästä kommunikoimaan ihosta ja toiveista sekä mahdollisuuksista sen suhteen. Kasvohoidossa asiakas  saa kokea ehdotetut tuotteet ja pääsee haistamaan ja tuntemaan koostumukset jne.

Ammattilainen taas pääsee kertomaan miten parhaiten päästäisiin asiakkaan haluamaan tulokseen. Ja jos asiakas ei ole valmis parhaaseen mahdolliseen reittiin, ehkä hoidot tai tuotteet ovat liian kalliita tai ei ole mahdollisuutta heti panostaa niin paljon kerralla, Ehkä jokapäiväinen peseminen ja hoitaminen tuntuu vieraalta? Luullaan että ihonhoito vie tuhottomasti aikaa? Ehkä ei ole ennenkään saatu tuloksia ja motivaatio on hävinnyt? Tällöin ehdottaa kosmetologi hänelle toisia vaihtoehtoja jotka ehkä eivät anna parasta mahdollista tulosta mutta eivät ainakaan vie asiakasta väärään suuntaan tai ole ihotyypille epäsuotuisa.  Näissä hommissa pienikin askel oikeaan suuntaan on eteenpäin. Voidaan esimerkiksi miettiä että jos asiakkaalla on mahdollisuus ostaa vain yksi tuote niin mikä olisi järkevin. Yleensä siellä kotona saattaa jo olla käytössä jotakin niin silloin kaikki tuotteet punnitaan mietitään mistä muutostyöt voitaisiin aloittaa. Keskustele rohkeasti ja kerro omista toiveistasi ja kysele mieltäsi askarruttavista asioista kun käyt kasvohoidossa! Voit saada kullanarvoisia vinkkejä tai löytää uuden suosikkituotteen tai hoidon.

On hyvä mainita että myös hoitamattomuus sekä vääränlainen hoitaminen Jättää jälkensä ihoon. Minkä taaksen jättää jne.. Ihonhoidon tarkoitus ei ole se että kun sattuu sen täytyy olla tehokas. Sopivat tuotteet jättävät heti miellyttävän tunnun ihoon.

Peruskasvohoito on siis sellainen jossa tuotteet ovat juuri niitä, mitä asiakkaana sinulla on mahdollisuus ostaa kotikäyttöön ja saada samat tulokset siellä. Sillä yhdellä käynnillä ammattilaisen luona  ei juurikaan ole vaikutusta ihosi kuntoon( siis jos käytetään vain perus ihonhoitotuotteita ) vaan käytä sitä ensisijaisesti Työkaluna saada konsultointia ja suosituksia.

Mitä iho sitten vaatii päivittäisellä tasolla voidakseen hyvin ja ylläpitääkseen normaalitilaansa.

jos ihossa on hoitamattomuuden tai muun syyn vuoksi erikoistilanne, ei tämä yksin välttämättä riitä. Mutta ensin lähdetään aina katsomaan että kotihoito on kunnossa.

Ihan ykkönen! IHON PESEMINEN

Moni ajattelee ettei ihoa tarvitse pestä ellei ole laitettu meikkiä. Pakko myöntää, ajattelin vielä kuulausi sitten itsekin näin. Nyt olen ymmärtänyt ja myöskin omassa ihossa hoitamisen aloittamisen myötä huomannut että epäpuhtaudet saa kuriin nimenomaan päivittäisellä pesemisellä. Meikinpoistoon oma pesu. (Mieluiten maitomainen tai emulsio, niihin meikit liukenevat helposti. ) ja meikinpesun jälkeen vielä pesu iholle. Tämä tuote voi olla eri kuin meikin pesussa jos ihotyyppi ei ole kuiva tai herkkä.

Ihon pinnalta peseytyy liat, talit ja bakteerit. Jos pesua ei tehdä ennen kasvovettä tai voidetta eivät ne pääse pureutumaan ihoon. Epäpuhtaudet saadaan parhaiten kuriin juurikin säännöllisellä pesemisellä.

Kakkonen muttei korvaa ykköstä eikä kolmosta ilman kakkosta! KASVOVESI

Mihin sitä tarvitaan, eikö? Noh, ph:n tasaamisen jotta iho ei sulkeudu hanaveden ph:n jäljiltä vaan se pysyy avoimena vastaanottamaan seuraavana tulevat tuotteet, on se sitten ampulli, serum, kuorinta tai voide. Ajattele että Kasvovesi on postimies joka vie hoitavat aineet perille ihoon.

Kasvovesi viimeistelee myös putsauksen eli poistaa pesutuotteen jämät. Eli jos putsarista jää iholle öljyinen tunne on kasvoveden rooli viimeistellä iho taas mukavan tuntuiseksi. Nämä kaksi, pesu ja kasvovesi ovat ehdottomasti kahdestaan käytettäväksi tarkoitettu pari. Nämä tuotteet on toki syytä räätälöidä ihotyypile sopivaksi kun tehdään tavoitteellista ihonhoitoa.

last but not least! KOSTEUTUS TUOTE

kosteuttaminen ja ihon suojaaminen on tärkeää. Kaikki ihotyypit tarvitsevat ulkopuolelta tulevaa kosteuttamista. Nykypäivän saasteet, ilmastoinnit ja suomen sää ovat haastellisia iholle. Riippuu taas siitä mikä on oman ihotyyppisi tuote mutta pääasiassa ne hillitsevät epätoivottuja bakteereita, auttavat ihoa suojautumaan, ennaltaehkäisevät uusien vaurioiden syntymistä jne. Toki tuotteissa on eri ominaisuudet juuri siksi mieti ensin mitä haluat ja osta vasta sitten. Syvempää kosteuttamista kaipaava iho tarvitsee ehkä lisänä muutakin.

Tässä siis minimi, mutta näillä voi saada aikaan jo paljon. oikea tuotevalinta ja säännöllisyys säännöllisyys säännöllisyys! On ihan turha ostella mitään erikoinaamioita , seerumeita tai muita simsalapim tuotteita tai olettaa että yhdellä hoitokerralla olisi pitkäaikaista vaikutusta mikäli joku kohta näistä kolmesta peruspilarista jää kotihoidossa toteutumatta.

Toivottavasti inspiroiduitte pitämään itsestänne huolta.