ripsipidennys turku, volyymiripset turku

MITÄ ON RIPSIPIDENNYS?

Posted on Posted in Ripset

MITÄ ON RIPSIPIDENNYS EenaFitissä

Volyymiripset turku, ripsipidennykset turku, kauneushoitola turku, kauneussalonki turku
Volyymiripset

Ripsipidennyksessä puhutaan mielettömän pienistä palapelin palasista joiden on loksahdettava kohdalleen onnistuneen ja pysyvän ripsipidennyksen onnistumiseksi. Valtaosa näistä on tekijän hallussa mutta osaan voi myös asiakas itse vaikuttaa.  Avaan kohta kohdalta tilannetta ja koitan kertoa miten itse toimin ja miten asiakkaana itse voit edesauttaa hyvään ja kestävän lopputuloksen syntymisessä.

Tunnen tarvetta avoimuuteen koska alalla toimii tekijöitä joilla ei ole minkäänlaista koulutusta. Suomessa laki ei sitä vaadi  vaan kuka tahansa voi tilata liimaa netin ihmemaailmasta ja alkaa toimia ripsitekijänä täysin parhaaksi katsomallaan tavalla. Jopa kouluttajanakin voi esiintyä jos pokkaa vaan riittää. Suurimman ammattilaistukut saattavat tarkastaa onko tilaajalla kauneudenhoitoalan y-tunnus ja/tai peruskoulutusta. Mutta suomessa y-tunnuksenkin perustaminen on edullista ja helppoa eikä välttämättä ole tae osaamisesta ja koska lakeja siihen ei ole. Esimerkiksi  voi koulutustodistuksenkin kirjoittaa itselleen.

volyymiripset turku, ripsipidennys turku
volyymiripset

Pyrin opiskelemaan säännöllisesti. Käytän mieluiten eri merkkien kouluttajia jotta saisin laajan kuvan alasta ja jotta pysyisin kehityksen mukana. Jo tänä muutaman vuonna joita nyt olen kehissä ollut on tullut melko mullistavia uudistuksia ripsityöhän ja liimojen käyttäytymiseen liittyen. Ainakin oman ensimmäisen koulutuksen tiedot voi unohtaa ja nykyään toimin uusimpien oppien mukaan. En ole tavannut esitellä koulutodistuksia seinillä sen jälleen kuin niitä alkoi olla liikaa vapaaseen seinätilaan nähden. Ripsien osalta todistus on kuitenkin mm tämän maahantuojan sivuilla: https://www.lashlovers.fi/lashlovers-ammattilaiset. En kuitenkaan koe tarvetta ripsikilpailuille vaan teen inntohimosta ihania ripsiä kohtaan sekä halusta olla mahdollisimman hyvä tekijä asiakkailleni.

TYÖN ETENEMINEN

Ensimmäisenä kartoitan  taustat, toiveet ja mietteet pidennyksiin liittyen. Tänä päivänä liikkeellä on paljonkin mututietoon perustuvia olettamuksia joilla ei välttämättä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Itse tykkään henkkoht kuulla myös millaisia hoito-ohjeita asiakas on aiemmin mahdollisesti saanut vai onko saanut mitään. Joskus olen kuullut ohjeistuksia jotka ovat jopa ihan vastakohtia niille joita itse annan. Kuulen myös mieluusti aiemmista huippukokemuksista, hyvässä ja pahassa. Näistä osaan vähän jo päätellä mitä asiakas hakee ja mitä ei.

Ripsipidennykset turku, volyymiripset turku, eenafit
volyymiripset

Samalla kyselen kirjallisesti hieman terveydentilasta, mahdollisista lääkityksistä ja muistakin asioista joita asiakkaana ei välttämättä ajattelisi vaikuttavan ripsienpidennyksiin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja haluan tällä sekä itse tietää mutta myös jakaa tietoa asiakkaalle.

Kerro myös jos etukäteen on tiedossa sairaskohtauksen mahdollisuus ja jos mukana on siihen liittyvää lääkitystä. Jotta osaan auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Käsittelen näitä tietoja luottamuksellisesti ja pyydän niitä ainoastaan omiin töihini liittyvissä asioissa. En koskaan missään tilanteessa luovuta niitä kolmannen osapuolen käsiin. En terveys-,  en osoite- enkä puhelinnumero- tai email tietoja.

Tässä samalla kun jutustelen ja asiakas täyttää lomaketta seuraan hieman asiakkaan kasvojen muotoa, silmäluomia, sitä miten lähelle mahdolliset silmälasit asettuvat jne. Ja päässäni jo teen suunnitelmaa ripsikuituvalintoihin.

Tässä kohdassa, ennen työn alkamista on myös sinulla dear customer, mahdollisuus kysellä ummet ja lammet työhön liittyvistä asioista. Työn tekemisen aikana joidenkin kanssa jutustelu onnistuu hyvin mutta toisilla puhe saattaa laukaista hurjankin värinäefektin ja vibran yläluomissa joten joillekin saatan antaa ohjeeksi olla laiton ajan mahdollisimman hiljaa. Voi myös harjoitella puhumista kuin koko ylähuuli ja nenä olisi puudutettu ja paikallaan. kuulostaa hassulta mutta toimii useimmissa tapauksissa.

SITTEN RIPSIPEDILLE

Ripsilaitto kestää vaikka kokemuksen myötä olenkin tullut siinä melko vikkeläksi. Otahan siis hyvä asento jossa pystyt olemaan rentona. Käy vessassa ennen alkua jos tarvetta. Puhelin äänettömälle ja lapset toisten hoteisiin sillä tämä on sinun aikaasi. Torkkupeittoa ja lämmintä villatöppöstä jalkaan (löytyy salongilta) jos olet vilukissa. Mitä rennompi olet sitä rennommat ovat myös luomesi.

Kun silmä sulkeutuu menevät ylä- ja alaluomen ripset lomittain toistensa kanssa. Päältä katsovan on lähes mahdotonta erottaa mikä kuuluu yläluomeen ja mikä alaluomeen. Yläpuolen ripsipidennyksessä on siis eroteltava alaripset piiloon.

volyymiripset turku
volyymiripset

Käytän tähän tarkoitukseen valmistettuja geelilappuja. Ne pysyvät hyvin paikoillaan mikäli asiakkaan kasvot ovat rennot eivätkä liiku laiton aikana. esimerkiksi nauraessa poskipäät nousevat ja nostavat samalla lappuja, jolloin ne saattavat nousta niin paljon että lapun ylärena siirtyy jo silmämunaan saakka. Se ei ole vaarallista muttei myöskään suositeltavaa. Laiton aikanakin sinun on siis kerrottava jos tulee sellainen olo että lappu on siirtynyt ja siihen liittyvät tuntemukset. Sitä voidaan varoen siirtää. Pyrin minimoimaan tätä koska se monesti aiheuttaa silmien vuotamista ja vuotaminen taas kastelee ripset jolloin tekeminen täytyy keskeyttää. Läpimärkiin ripsiin ei voida kestäviä pidennystä tehdä. Kolme tuntia ennen laittoajankohtaa on viimeistään alettava kuivattelemaan ripsiä, koskee jokaista huolto ja laittoa.

EenaFitissä on erilaisia geelilappuja.On ohuempaa ja paksumpaa, erimuotoisia. On lappuja joissa asiakas saa ilmaisen silmienympärysalueen kosteuttavan hoidon ilman lisäkustannuksia ja sellaisia joissa ei ole mitään hoitavia aineita. Tämän vuoksi on asiakkaan tärkeä kertoa esitietolomakkeessa mikäli on kokenut aaiemmin herkistymistä/allergiaa johonkin kosmetiikassa käytettävään aineosaa kohtaan. En käytä apteekin ihoteippejä koska niiden poistaminen on epämielyttävää, jopa kivuliasta. Geelilappu nousee työn valmistuttua kauniisti venyttämättä ihoa mukaansa.

Ripsipidennys turku, ripsipidennykset, volyymiripset turku
Volyymiripset

Kun laput on saatu paikoilleen ja asiakkaalla mukava asento. alan valita tekniikkaan sopivia työvälineitä esille. Halutusta lopputuloksesta riippuu miten alan työstää ripsiä. Joskus etenen silmä kerrallaan ripsiripseltä ja joskus täytän tasaisesti ja vaikka vuorotellen molempiia silmiä. Saatan käännellä päätäsi kallelleen puolelta toiselle jotta saan asennuskulman arhaaksi mahdolliseksi ja saan painettua jatkeen tukevasti kiinni luonnonripseen.

Asiakas on kuten jo sanottu parhaimmillaan täysin rentona. Asiakkaalle pienen tuntuinen tai epäoleellinen liike esimerkiksi jalkojen koukkuun nostaminen aiheuttaa ison heilumisen ja työn katkeamisen kun koitan suunnistaa pienten ripsien seassa ja pitää eriteltynä sitä ainutta johon olin juuri liimaamassa. Varoitathan siis kaikista liikkeistäsi jotta en juuri sillon ole muodostamassa viuhkaa(hyvin kriittinen kohta jotta siitä tulee täydellinen) ja myös siksi että ehdin nostaa terävät pinsettienkärjet kauas silmistäsi/kasvoistasi. Tämä ei tarkoita samaa kuin että ollenkaan ei saa liikkua.

Toinen mitä joskus tapahtuu on silmien täydellinen kiinni rutistaminen laiton aikana. Tämän tapahtuessa on mahdoton taata ripsien täydellinen erottelu ja sitä ettei liima leviäisi halutusta kohdasta toisaalle. Kuvassa alla näet miltä silmien rutistaminen vaikuttaa ripsiin.

Volyymiripset, ripsipidennykset
Ripset katoaa näkyvistä kun silmä rutistuu voimakkaasti kiinni

 

Erottelulla tarkoitetaan sitä että toisilla pinseteillä erottelen yksittäisen ripsen johon pidennys laitetaan. Niin ettei viereinen, alla tai yllä kasvava ripsi tartu samaan liimasidokseen. Tämä on ripsipidennyksen perusoppeja. Jos useampi luonnonripsi joutuu liimatuksi viereisiin ripsiin hankaloittaa se niiden kasvua, pahimmassa ja usein toistuvana saattaa lopettaa ripsien kasvun sillä alueella ja aiheuttaa näin kolokohtia ripsirivistöön. Toki toisilla näitä saattaa koloja olla luonnostaankin jo ennen mitään pidennyksiä mutta jos sinulta tippuu jatkuvasti ripsijatkeita joissa näkyy useampi oma ripsi on aika tehdä työstä reklamaatio tai äänestää jaloillaan. Tarkastathan silti myös oman käyttäytymisesi ripsipenkissä sillä paljon heiluva, silmiään jatkuvasti availeva tai rutisteleva asiakas saa ihan itsekin tällaista aikaan. Tämän vuoksi olen melkoinen ripsinatsi ja vilkas asiakas saakin nopeasti palautetta liiallisesta liikehdinnästä pedilläni.  Tämä ripsien yhteen liimautuma tapahtuu kuitenkin aina laiton aikana. Kotona asiakkaan ripset voivat kyllä mennä klimppeihin esimerkiksi meikin ja varsinkin pesemättömien meikkien tai hiustuotteiden avulla mutta kun liima on kovettunut ei se enää uudelleen liimaudu viereisiin ripsiin.  Meikin saa aina pestyä pois mutta liimaa kotioloissa ei.

Ripsipidennykset turku, volyymiripset turku, volume, russian volume
Volyymiripset

Ripsityö on alusta loppuun saakka tätä erottelu- liimaus toistoa. Vaihtelen vaan kuitupituutta riippuen siitä mitä kohtaa luomessa käsittelen. Kaikkiin ripsiin käytän 3-5 erimittaista kuitua ja joskus jopa 2-4 eri kaarevuutta. Täältä ei lähetetä ulos ns luukkuripsiä jotka ovat sisänurkasta ulkonurkkaan samalla pituudella tehtyjä.

volyymiripset, ripsipidennys
volyymiripset turku

VIIMEISTELYT

Lopuksi vielä kertaalleen harjailen työn, tarkistan kaikkien olevan kauniisti toisistaan erillään ja odotan hetken liiman jämähtämistä. Sen jälkeen suihkuttelen ripsiliiman kovaksi jotta sinun ei tarvitse varoa niiden kastelemista enää laiton jälkeen.  Voit siis ampaista suoraan kuntoilemaan, uimaan tai vaikka saunomaan.

Suihkuttelu on koodi sinulle joka olet unten mailla, tässä vaiheessa alapa hätistellä nukkumattia sillä parin minuutin kuluttua avataan silmät.  Käyn vielä kurkkimassa ja nostelemassa ripsiä jotta näen mahdolliset geelilappuun tarrautuneet yksilöt ja avaan ne ennen kuin nostan lapun kokonaan pois.

Volyymiripset turku, ripsipidennykset turku, kauneushoitola turku, kestopigmentointi turku, salonki turku
Pinkki-mustat Volyymiripset
ripsipidennykset, ripsienpidennys turku
Klassinen ripsipidennys syksyn väreissä