eenafit menu logo

Kynsien huolto kotona

Eenafit

Eevaliina on kauneusalan ammattilainen, Salon Volume -ripsipidennyskouluttaja ja hän on toiminut alalla vuodesta 2011.

Rakennekynsi vaatii huoltoa

vaikka useinkaan tätä ei noudateta. Kotona kynsinauhoja, eli aluetta kynnen ympärillä tulisi hieroa kevyesti öljyllä päivittäin. jos käyttää paljon desiaineita tai lutraa paljon vedellä voidaan myös kosteutta antaa useammin. Tämä pitää luonnonkynnen kosteudesta ja joustavuudesta huolta. Kuiva ja joustamaton luonnonkynsi saattaa vahingoittua paljon pahemmin kuin joustavana pidetty pehmeä kynsi. Kova rakennemassa keikuttaa hieman omaa kynttä ja joustavuutta vaaditaan. Tämän keikkumisen ”raakuus” ja määrä riippuu suoraan jokaisen omasta tavasta käyttää käsiä ja kynsiään. Öljyämisellä on muitakin etuja. Kynsinauha pysyy ehjänä, näyttää kauniimmalta ja näinollen on kauniimpi kehys laitetuille kynsille. Käsivoiteen käyttö ei ole välttämätöntä muttei siitä ole haittaa rakennekynsille. Luonnonkynnet kasvavat normaalisti rakenteen alla joten siitä syntyy kasvuraja kynnen tyveen. Huolloilla on tarkoitus vaalia myös rakennekynnen oikeanlaista muotoilua ja kärjestä tietenkin viilataan liiallinen pituus pois. Samalla voidaan loihtia uusi look kynsillesi. Tämä kasvuvauhti ja tietenkin se miten paljon käsiä/ kynsiä rasitetaan vaikuttavat siihen miten usein huoltoa tulisi toteuttaa.

Jos kynsien huoltoväliä venytetään liiallisen pitkäksi

alkaa usein kynsiä irtoilla ja muitakin kynsivaurioita sattuu herkemmin kun painopisteet rakennekynnessä eivät enää kynnenkasvun vuoksi ole siellä, missä niiden tulisi olla. Myös omien kynsien muoto, kynsipedin pituus ja mm kasvusuunnat vaikuttavat kasvunopeuden ohessa rakennekynnen huoltotiheyteen. Vastaus huoltovälin pituuteen on siis jokaiselle henkilökohtainen. Kun huoltoväliä venytetään ylimittaiseksi käy usein tapaturmia joiden syytä asiakas ei itsekään osaa selittää. Jännitteiden muuttuessa oman kynnen ja rakennekynnen välissä ( kasvusta johtuen) alkaa rakenne irrota kynneltä. Kohta kerrallaan pikkuhiljaa, kunnes se eräänä kertana irtosi ”ilman mitään syytä”. Rakenteen tulisi aina olla lujasti kiinni kynnessä. Mikäli syystä tai toisesta oman kynnen ja rakennekynnen väliin pääsee avautumaan rako pitää ongelma hoitaa pikimiten. Älä koskaan liimaa itse rakennekynttä takaisin omaan kynteen. Irti olevan osan voi joko viilata irti tai tulla huollattamaan takaisin kuntoon.
Irti lepattava kynsi on ideaali pikku kolonen joissa bakteerit mielellään pesivät. Kädet ovat usein mukana monessa, joten kosteutta ja ravinteita riittää. Lorota rakoon desiainetta useasti kunnes saat rikki menneen rakenteen korjattua tai irti kokonaan.

Turhamaisuus ennen kaikkea !

Yhteystiedot

Iso-heikkiläntie 8, TURKU
2. kerros
(Würth samassa kiinteistössä)
040 7020 652
(ei tekstariasiointia)
Karttalinkki

Aukioloajat

Salonki on avoinna sovitusti ajanvarauksien mukaan. Katso alta avoimia aikoja ja varaa itsellesi sopiva ajankohta.
AJANVARAUS
chevron-downmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram