eenafit menu logo

Mitä on kestopigmentointi?

Eenafit

Eevaliina on kauneusalan ammattilainen, Salon Volume -ripsipidennyskouluttaja ja hän on toiminut alalla vuodesta 2011.

Kestopigmentoinnilla tarkoitetaan ihon alle vietyä väriä.

Kestopigmentointi ei ole meikkaus vaikka englanninkielinen permanent make-up (PMU) sana tuokin sen mieleen. Kestopigmentointi vaatii asiakkaaltakin sitoutumista hoitamaan sekä valmistavat ja jälkihoitoon liittyvät asiat huolella jotta saadaan aikaan hyvä lopputulos. Työ tehdään joko koneella, joka tikkaa neulalla ihoon. Tai Microblading- tekniikalla, jossa se tehdään viillon avulla. Kyse ei ole siis ihon pinnan meikkauksesta, vaan iho todella rikotaan ja haavoja tulee varjella tulehtumiselta toimenpiteen jälkeen. Alue tekee normaalisti ruven ja paranee kuten mikä tahansa haava. Paranemisprosessin jälkeen käsittely uusitaan vielä kertaalleen tasaisen lopputuloksen saamiseksi. Tämä tehdänä 6-10 viikon kuluttua. Jos kyeessä on ylläpitokäynti, niin kertakäsittely uein riittää. Ihan uusi Kestopigmentointi jää aniharvoin yhdellä laitolla ihan täydelliseksi. Tästä syystä tehdän aina kakkosvahvenne uusien töiden yhteydessä. Kakkoskäynti takaa että väriä on syöttynyt tarpeeksi ja kestopigmentoinnin säilyvyys iholla on parempi. Mitä enemmän toivot muutoksia kakkosvaiheessa sitä suuremmalla todennäköisyydellä tarvitaan vielä kolmaskin käynti tasaisuuden luomiseksi. On siis hyvä, jos tiedät jo ensilaittoon tullessa millaista lookkia haluat. Kestopigmentointi on alkuun voimakasvärinen ja jälki”terävä”, varsinkin microblading töissä. Ihon parantuessa väri asettuu luonnikkaaksi. Tämän vuoksi usein nettikuvat eivät vastaakaan sitä, mikä monella on odote, koska kuvat ovat usein juuri laiton jälkeen napsastuja.

Erilaiset lookit

Tummempi meikattu look tehdään rakentamalla ensin pohjaväri shadow -tekniikalla ja kakkosvahventeessa joko uusi värinsyöttö, tai jos omia karjoja on vain osassa aluetta, voidaan kakkoskäynnillä piirtää karvoja puuttuviin kohtiin. Työt räätälöidään aina henkilökohtaisesti jokaisen kasvoihin ja toiveisiin sopiviksi. Suunnittelu ja sommittelu tapahtuu ensikäynnillä ja kaikki keskustellaan ja käydään kanssasi läpi, ennen kuin mitään aletaan tehdä pysyväksi. Meikkikynällä piirretään muoto ja värejäkin peilataan omaa ihoasi vasten. Tästä syystä ensilaittoon varataan tunti ylimääräistä aikaa, jotta kiirettä ei synny. Jos mielit luonnollisempaa ja pehmeämpää, ei niin meikatun näköistä lookia, voidaan se tehdä pelkästään karvatekniikalla. Karvamaisessa jää aina ihoa näkyviin karvojen väliin, muutenhan ne eivät näytä enää karvoilta. Mieti siis haluatko näyttää koko ajan meikatulta, myös öisin, saunoessa tai muualla, missä ehkä muuta kasvomeikkiä ei käytetä. Kestopigmentointiakin voidaan meikillä korostaa heti kun iho on laiton jäljiltä parantunut (noin viikko laiton jälkeen). 3D -kestopigmentointi toteutetaan mahdollisesti useillakin eri terä- tai neulakoolla, useammilla eri väreillä tai saman värin eri sävyillä. Ihon eri syvyydet ja värierot tekevät kaikesta luonnollisempaa ja kolmiulotteisempaa, kuin tasaiset yhdellä värillä tehdyt työt. Värivalinnoilla on todella suuri merkitys sille, onko työ luonnikkaan luonnollinen, vai vahvasti meikatun näköinen. Varjoilla saadaan syvyyttä töihin. Tämä on asiakkaan mukaan räätälöimistä joka kerta. On siis hyvä, että itse tiedät millainen kulmalook sinua miellyttää ja mikä ei. Karvamaisella ei kannata tehdä jos omia kulmakarvoja on jo ennestään paljon. Näihin shadow on kauniimpi. Sillä tuodaan skarppi muoto karvojen alle ja värjäämällä omia karvoja voit tehostaa lookia halutessasi. Käytän töissäni super ihania sävyjä, Swiss Colorin laadukkaasta sarjasta.

EenaFit kestopigmentointi

Tällä hetkellä saatavana on seuraavat tuotteet:
Kulmakarvojen pigmentointi. (3D, puuteri, nano ja blade.)
Silmienrajaukset. Eyeliner ylä- ja/tai alaluomelle.
Huulienrajaukset sekä huulien kokoväritykset ja 3D huulipigmentointi.

Kestävyys

Kestopigmentointi kuluu ajan mittaan pois oman aineenvaihdunnan mukana, joten se ei siinä mielessä ole verrattavissa tatuointeihin. Myös käytetyt värit ovat tarkoitettu juuri kestopigmentointiin, ei tatuointiin. Kestopigmentointivärit eivät leviä ajan mittaan, kuten tatuointiväri yleensä vähän tekee. Ole siksi tarkka tekijästäsi ja siitä millä väreillä ihoosi tehdään. Kasvot muuttuvat iän mukana voimakkaasti ja siksikin on hyvä, ettei jälki ole ikuinen. Kestopigmentoinnin voi siis halutessaan antaa haalistua kokonaan pois, mikäli sen ylläpito ei enää tunnu aiheelliselle.

Miksi kestopigmentointi?

Helppous, helppous ja helppous. Kestopigmentointi vaatii kyllä huoltamista mutta huomattavasti harvemmin kuin perinteiset meikit. Kestopigmentointi pysyy hikoillessa, uidessa ja saunoessa, nukkuessa, matkoilla ja kotona. Sopii avuksi hänelle, joka kokee ettei oikein näe tai osaa meikata. Karvatekniikalla saadaan erittäin luonnolliset kulmakarvat hänelle, joka ne esimerkiksi sairauden vuoksi on menettänyt.

Kestopigmentointi koulutuksesta kuvattua...

Noudattamalla näitä ohjeita on paljon suurempi todennäköisyys saada kaunis ja kestävä lopputulos!

Kestopigmentoinnin kanssa eläminen:

Kestopigmentointi vaatii jatkuvaa auringolta suojaamista! Jos olet joskus pitänyt printtiverhoja aurinkoisen seinän ikkunalla, tiedät miten voimakas värien haalistaja aurinko voi olla. Edesautat siis pigmentointivärien säilymistä kun suojaat sen auringolta ympärivuotisesti. Väriä voidaan vahventaa kertaluonteisesti vielä niin kauan kun jälki on selkeästi nähtävillä ja muotoa ei tarvitse korjata/ suunnitella uudelleen. Jos pigmentti ehtii haalistua kokonaan ei enää riitä työn kertakäsittely vaan taas tarvitaan tuplalaitto jotta muoto ja värit saadaan kauniiksi ja tasaiseksi. yksittäiskäynnit ovat yleensä edullisempia kuin uusien laitto.

Microblade:

Ei ole blade, eli terä tai veitsi, vaikka englanninkielinen nimi siihen viittaakin. Kyse on tosi pienistä neuloista jotka ovat vierivieressä. Tämä neulaterä liitetään kynänkaltaiseen työvälineeseen jolla työ toteutetaan. Jokaiselle avataan oma, steriilipakattu terä, jokaisella käynnillä. Eli en säästä samaa, jolla ykköslaitto tehtiin, vaan aina on uusi ja puhdas terä käytössä. Microbladingillä ja Nanobrows tekniikoilla saa todella kaunista, ohutta ja super luonnollista jälkeä. Bladen jälki on hyvin voimakkaasti oman luonnonkarvan näköinen. Blading tekniikassa väriä menee ihoon kuitenkin konetyötä huomattavasti vähemmän, siksi tämä on myös edullisempi ja nopeammin iholta häipyvä työ (kesto noin vuosi) . Ja viillonomaisesta työliikkeestä johtuen arpikudosta muodostuu ihoon neulatöitä enemmän (suosittelemme tästä syystä koneella tehtyjä töitä). Microblading työn kestosta monesti kysellään, mutta sitä on vaikea ennustaa. Microblading tekniikasta johtuen kesto on pienempi konetöihin verrattuna. Lopulta on kuitenkin aina kyse juuri sen henkilön aineenvaihdunnasta ja minkään kestopigmentoinnin kestoa ja pysymistä ei voida etukäteen ennustaa. Eikä ole syytä olettaa että jos naapurin Irmelillä kesti noin, että sinulla on sama juttu. Voi olla että toisella pigmentointi pysyy 6 vuotta ja toisella 2. Kuitenkaan ei ole normaalia että väri poistuu 1-2 kk päästä laittamisesta. En suosittele microblading työtä uusittavaksi kovintaan usein, käytä mieluummin konetöitä! Microblade sopii jos olet arka ensilaittaja ja haluat vai testailla miltä kestopigmentointi tuntuisi itselle. Mikäli olo varmistuu. Pidempikestoista tai meikattua jälkeä etsivälle suosittelenkin alusta alkaen puuteri ja nanokulmia.

Swiss Color:

-tuotteet ovat puhtaita ja tutkittuja ja niitä löytyy meillä eri sävyjä. Näistä usein vielä sekoittelen asiakkaalle juuri hänen väreihinsä ja toiveisiinsa sopivan. Ensilaitto voidaan tehdä eri värillä, kuin kakkoslaitto, jos mieli matkalla muuttuu. Toki se mitä ihossa jo on, ei saada pois. Joten epäröivän on parempi laittaa ensin vaaleampi väri ja tummentaa myöhemmin. Lisää on aina helppo laittaa. Ennen työn aloitusta kuluu muodon ja värin sommitteluun noin 10-40min, riippuen hyvin pitkälle asiakkaasta itsestään. Kaikki työssä tarvittavat aineet ja välineet kuuluvat hintaan, eli ethän koskaan ikinä missään tilanteessa kotona esipuuduttele, koska kaikki puuduteaineet eivät sovellu pigmentointitöihin! Saattavat aiheuttaa ihon turpoamista, jolloin symmetristen muotoilujen tekeminen on mahdotonta. En ota vastuuta erimallisista kulmista mikäli niitä on menty puuduttelemaan kotona ennen sunnitteluvaihetta!

Suunnittelu:

Suunnittelun aikana keskustelemme väreistä ja muodoista ja hahmottelemme suoraan kasvoille haluttua kulman muotoa. Meikillä vielä tässä kohtaa joten hassutkin ideat saa vielä kokeiltua ennen varsinaista pigmentointia. Suosittelen kokeilemaan näitä myös jo kotona ennen pigmentointiin saapumista. Tilanne usein jännittää varsinkin ensikertalaisia turhankin paljon ja se voi viedä keskittymisen kokonaan.

Kyse ei ole meikkauksesta:

Hyvä juttu tiedostaa etukäteen on se että kyse ei ole meikkauksesta, vaan ihon alle mennään noin 1mm. ja samaa aluetta käsitellään jonkun aikaa. Esimerkiksi paksut eyelinerit ja huulien väritys vaativat alueen läpikäymistä useaan kertaan, jotta väriä saadaan sisään tarpeeksi ja viivojen rajat saadaan skarpiksi. Vaikka jälkenä puhutaan kestomeikistä niin laitto ei ole yhtä nopeasti tehty, kuin mitä meikkikynällä. Työssä Iho siis lävistetään ja väri viedään ihoon. Se tarkoittaa, että pigmentoinnin jälkeen seuraa paranemisprosessi. Tulee rupi, saattaa kutittaa ja kosteutuksesta tulee huolehtia. Asiaan liittyy myös tulehdusvaara kuten aina avohaavoihin. Veitsellä/neulalla kastan sekoitettuun väriin ja sitten viillon omaisesti väri viedään ihoon. Ihon pintakerros viilletään haavaksi ja siihen viedään haluttu väri. Koska työssä iho ”levittyy” näyttää lopputulos paksummalta, kuin parantuneena taas yhteenkuroutunut tulos. Noin "puolimillin" voi laskea tuloksesta ohuemmaksi, niin ollaan melko lähellä sitä millaiseksi parantunut lopputulos jää. Puuduttelen työtä koko ajan myös tekemisen lomassa joten pelkällä esipuudutuksella ei pidä pärjätä. Muistathan kertoa ETUKÄTEEN mikäli herkistymistä jollekin puuduteaineelle on todettu. Tällöin käytämme muita keinoja. Varaa siis aikaa ja evästä tarvittaessa mukaan, varsinkin jos haluat usean alueen pigmentoinnin samalla käynnillä. uusissa töissä huomioitavaa sekin että prosessiin kuuluu kudoksen väliparentelu ennen kuin seuraavaa syöttöä tehdään. tätä prosessia ei ole syytä nopeuttaa, eikä sitä oikein voikaan. tässä välissä voit kuitenkin käyttää halutessasi meikkiä päällä heti kun ruvet ovat irronneet.

Turhamaisuus ennen kaikkea !

Yhteystiedot

Iso-heikkiläntie 8, TURKU
2. kerros
(Würth samassa kiinteistössä)
040 7020 652
(ei tekstariasiointia)
Karttalinkki

Aukioloajat

Salonki on avoinna sovitusti ajanvarauksien mukaan. Katso alta avoimia aikoja ja varaa itsellesi sopiva ajankohta.
AJANVARAUS
chevron-downmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram