eenafit menu logo

Miten valita, Klassinen vai Volyymi?

Eenafit

Eevaliina on kauneusalan ammattilainen, Salon Volume -ripsipidennyskouluttaja ja hän on toiminut alalla vuodesta 2011.

Koitan alla eritellä eri pidennysvaihtoehtoja toisistaan, mutta konsultointi paikanpäälläkin on aina ilmaista. Muistat vaan varata ajan sitä varten etukäteen, että olen paikalla, ilman että toisen asiakkaan aika keskeytyy! Kuituja pääsee sovittamaan näyteripsillä ja myös tunnustelemaan omin sormin.

KLASSINEN RIPSIPIDENNYS TEKNIIKKA

Jatkeita laitetaan yksi per yksi luonnonripsi. Pidennyskuituja ei kuitenkaan kiinnitetä vielä kasvuvaiheessa oleviin ripsiin koska liima itsessään sekä klassisen ripsikuidun paino saattaa hankaloittaa nuoren ripsenalun kehitystä. Klassiset kuidut ovat paksuimpia ja painavimpia kuituja.  Painonsa vuoksi klassinen ripsijatke saattaa olla toisille liikaa. EenaFit suosii valinnoissaan ripsikuituja jotka pitävät asiakkaan omista ripsistä mahdollisimman hyvää huolta.  Uskon asiakkaan haluavan omien ripsien voivan hyvin myös sen jälkeen kun pidennyksistä joskus luovutaan. Klassisia kuituja ei tulisi koskaan olla kuin yksi per yksi luonnonripsi. Heti kun näin on puhutan jo volyymityöstä. EenaFitissä ei ole perinteisiä klassisia kuituja käytetty sitten 2014. Vaan käytämme klassisen lookin luomiseen Flat ripsikuituja tai supersuper ohuita klassisia kuituja. Pysyvyyttä saa paremmaksi kun valitset hypridiripset joissa pienimmätkin ripset voidaan täyttää volyymikuiduilla.

Klassiset tekniikat:

FLAT RIPSIPIDENNYS
Flatissä on lähes samat kiinnityssäännöt kuin klassisessa mutta kuidun muoto ja paino/asettuminen luonnonripseen ovat kuitenkin erit. Flat on nimensä mukaisesti litteä ja sen lisäksi ontto. Onttous tekee siitä huimasti kevyemmän perinteiseen klassiseen kuituun verrattuna. Flat voi siis sopia henkilölle jonka omat ripset eivät kestä klassisten ripsikuitujen painoa mutta toiveena silti dramaattinen musta look. huomioithan kuitenkin sen että omien ripsiesi määrä vaikuttaa myös siihen miten tuuheat pidennykset ovat, klassinen tekniikka ei sovi tuuheutta haluavalle, harvemmaksi voidaan toki aina jättää. Flatkuitu on tuonut keveyttä ja käyttömukavuutta klassiseen ripsipidennykseen joka on kuitenkin kaiken perusta. Hypridiripsillä voidaan saada myös tuuheutta.

TUPLARIPSET (=volyymiripset, natural volume)

Tuplat ovat natural lookin luomista varten. Vasta kolme tuplakuitua painaa klassisen kuidun verran, mutta tuplaripsitekniikassa yhteen luonnonripseen kiinnitetään kaksi kuitua. Kuidut ovat tyvestään yhdessä eli siitä osasta johon liimasidos muodostetaan ja josta ne yhtyvät asiakkaan ripseen. kärkeään kohden ne kuitenkin avautuvat millin verran erilleen toisistaan ja näin luonnonripsiesi määrä tuplataan. Kevyt ja kaunis look. Sopii henkilölle joka ei etsii arkeen sopivaa lookia ja ehkä toivoo hieman tuuheutta lisää. Tämä sopii eritoten hänelle joita volyymiripset ja niiden tuuheus mietityttää.

Volyymiripset

ovat sitten ne tämän hetken kaikkein kevyimmät ja kaikkein luonnollisimman näköinen pidennysmateria. Volyymiripsiä on jopa niin ohuita, että vasta 6 - 8 kuitua vastaa yhtä klassisen ripsipidennyskuidun painoa. Monesti yksittäinen volyymikuitu on asiakkaan luonnonripseä ohuempi, ainakin näin suomalaisympäristössä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikille voidaan laittaa se tuuhein vaihtoehto. Volyymeissa mitä ohuemmasta kuidusta puhutaan, sitä tuuheampaa voidaan tehdä, mutta samalla look kevenee myös. Volyymikuiduilla voidaan tehdä monella eri toteutustavoilla. Volyymitekniikassa ripsiä poimitaan useampi kuitu kerralla ja ne levitetään kauniiksi viuhkaksi ja vasta sitten kastetaan liimassa ja asetetaan ripselle. Tällä tekniikalla on siis mahdollista todella moninkertaistaa omien ripsien määrä. Megavolyymitekniikka on hitain ja kauniiden leveiden viuhkojen täydellinen asettelu vie aikaa. Lisäksi materiaalia voi kulua jopa 14-kertaisesti enemmän klassiseen tekniikkaan verrattuna. Volyymiripset ovat ripsiteknikon erikoisosaamistaitoja ja ovat myös siksi usein arvokkaampia palveluja, kuin klassisen tekniikan ripsityöt. Toki niihin kuluu myös enemmän työaikaa kaiken jo mainitun lisäksi. Megavolumea suosittelen vain erikoistilaisuuksiin, koska painonsa vuoksi se on jatkuvaan käyttöön monelle liiallinen.

Natural
Luonnollinen kevyt, korvaa hyvin noin 1-2kerrosta ripsaria käyttävien tarpeen.

Russian volume
Tuuhea, selkeästi ripsiväriä tehokkaampi look.

BLEND VOLYYMIRIPSET
Blend volyymiripset koostetaan erimittaisista ripsistä jotka tulevat samaan viuhkaan. Todella luonnollinen look ja keventää hieman viuhkan painoa. Sopii eritoten hänelle joka toivoo todella naturellia lookia tai haluaa ripset, jotka eivät näytä laitetulta. Tämän tyyppisen lookin voi tehdä myös hypridiripsillä.

HYPRIDIRIPSET
Tässä yhdistetään klassinen ja volyymitekniikka. Mielikuvitus vain rajana mitä voidaan tehdä. Mm. kuuluisa Kardashian -look rakennetaan tällä yhdistelmällä.

MEGAVOLYYMIRIPSET
Käytetään ohuimpia kuituja ja ne kiinnitetään eritoten megavolyymeihin kehitetyllä tekniikalla asiakkaan omiin ripsiin. Tässä tekniikassa valitaan 8 - 14 D, riippuen asiakkaan luonnonripsistä. Megavolyymitkään eivät saa olla tukkoiset, vaan avonaiset viuhkat ja pehmeä lopputulos on osaamisen merkki.

JOTAIN SPESSUU? ONKO NÄYTTÄVÄÄ ILMAN VAHINKOA OMILLE RIPSILLE?

Asiakkaat monesti ajattelevat että pituus on ainoa seikka joka tekee ripsistä näyttävät. Voi olla, mutta mainitsempa muitakin seikkoja.

Perinteisin väri ripsikuiduille on musta tai tummanruskea.

Sen lisäksi kuituja löytyy lähes sateenkaaren kaikissa väreissä. Musta on tietenkin ripsirajalla intensiivisemmän värinen kuin ruskea tai värilliset, vaikkakin käyttämäni ruskea on omaan silmään todella kauniin sävyinen myös. Se on monen konkarin suosikki ja myös monelle elovena väriselle todella ihana, sekä ikäihmisille, jotka pelkäävät liian mustaa lookkia tai erityisen vaaleaihoisille.

Värillisiä

on saatavana sekä klassisiin että volyymiripsiin. On valmiiksi värjättyjä ripsikuituja tai sitten rakennamme sinulle juuri sen väriset kuin toivot, dippaamalla kuituja toivomassasi väripigmentissä Nämä customvärjätyt vievät aikaa ja tulisi värjätä päivää ennen asennusta jotta liimat ehtivät kuivua. muista varata nämä etukäteen! ihanat esim morsiamelle(.. jotain sinistä..) Ihan muutamia viuhkoja ehtii laittaa perushuollonkin yhteydessä mutta asia tulee mainita heti työn alussa jotta ehdin rakentaa ne kauniisti kohdilleen. Jo laitettujen päälle tällääminen ei ole sama asia.. Mieluiten etukäteen aika tätä varten koska siihen menee ylimääräistä aikaa tavallisen huoltoajan lisäksi.

Ripsiin voidaan myös liimata Kristalleja.

Meillä niitä löytyy kaikissa mahdollisissa sävyissä. Tästäkin tulee ilmoittaa jo ajanvarauksen yhteydessä koska lisäaikaa tarviitaan asennukseen.

Volyymiripset

Kuidun kaarevuudella ja pituudellakin on myös merkitystä siihen miten näyttävää tulosta halutaan. Volyymiripsissä lyhyemmällä kuidulla toteutettu viuhka luo mustemman ja tuuheamman vaikutelman kuin pitkillä tehty viuhka. Se miten liima asettuu kuidun ja luonnonripsen väliin sekä muut asennukseen liittyvät seikat. Todella pienenpieniä mutta näissä jutuissa hurjan tärkeitä ja voimakkaasti esimerkiksi ripsien pysymiseen vaikuttavia asioita!  Konsultoin näistä henkkoht jokaista asiakastani tarpeen vaatiessa. Ripsiteknikon tulee osata suunnitella asiakkaan kasvon ja silmien muodon mukaiset pidennykset. Näitä muotoja ovat mm. orava, luonnollinen, Kim Kardashian, nukke, kettu, jne.

Monien ripsistä haaveilevien suusta kuuluu lause:
”tuuheat, mutta luonnolliset kiitos”

Pilkotaanpas hiukan osiin näitä kevyt/luonnollinen ja tuuhea kuvauksia. Korostan, että tämä koskee vain EenaFit palveluita enkä puhu kenenkään toisen tekijän puolesta.
Mitä tarkoittaa 1-3D, 4-6D, 8-14D ? Tällä tarkoitetaan sitä jatkekuitu määrää (kpl), mitä omaan ripseesi kiinnitetään.

KlASSINEN/ NATURAL VOLUME  (1-3D)

Luonnollisuus on minulle sitä juuri kirjaimellisesti. Kuvittelepa että itsesi peilin eteen ilman meikin meikkiä. Nyt taivutat hellästi toisen silmän ripsiä ja lisäät siihen yhden, kevyen kerroksen ripsiväriä. Tätä on luonnollinen look. eli vain aavistuksen ehostettu enemmänkin huolitellun kuin meikatun näköinen. Se on tätä myös ripsipidennyksistä puhuttaessa, ainakin EenaFitissä. Ohuen ohuilla kuiduilla jotka ovat vain millin tai ei yhtään pidemmät kuin omat mutta kuitu aina kaartuu hieman omia ripsiä voimakkaammin ylöspäin. Luonnollinen look toteutetaan joko lisäämällä todella hento kuitu tai pari 75-100% ripsistä(pidempi laittoaika) tai 65-80% täytöllä hieman isommilla viuhkoilla(lyhyempi laittoaika). Itse suosisin pidempiä laittoaikoja sillä täyttöprosentti vaikuttaa suoraan tasaisempaan lookiin, sekä huoltovälin pituuteen.

Näitä lookeja etsiville valinta on uudet luonnolliset, Natural volume ripset.

TUUHEAT VOLYYMIRIPSET (4-6D)

Tällä saadaan huomattavasti omia tuuheampi silti kevyen tuntuinen look. Itse en miellä tätä lookia enää luonnolliseksi, sillä se on huomattavasti näyttävämpi kuin aiemmin kuvailemani kevyt ja luonnollinen look. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tämä on tönkkö ja tukkoinen, vaan kyllä tässäkin hyvin auki levitetyn viuhkat pitävät lookin pehmeänä. Silmien mallin perusteella valitsen mitä muotoa lähden toteuttamaan ja tähän lookiin voidaan käyttää apuna myös klassisia kuituja. Riippuen minkälaista ilmettä silmille haetaan. Tämän suunnittelun teen jokaiselle henkilökohtaisesti ensikäynnillä. Tällaista lookia etsivä valitsee uudet Tuuheat volyymiripset (4-6D) ensilaiton.

MEGAVOLYYMIRIPSET (8-14D)

Työ tehdään erilaisella tekniikalla kuin volyymiripset natural/kevyt tai tuuhea. Megavolyymilaittoon kannattaa pakata evästä mukaan, koska tässä työssä kestää pitkään. Jopa viisi (5!) tuntia, jos olet tuuhearipsinen jo entuudestaan. Toki tekniikkaa voidaan toteuttaa myös vähemmällä täytöllä, jos asiakas niin toivoo. Megavolyymiripset eivät silti tarkoita sitä, että kuidut tällätään kasana ripseen vaan edelleen, viuhkat on levitettävä auki, jotta lopputulos pysyy pehmeänä. Tämä on jotain niin ihanaa😍

Turhamaisuus ennen kaikkea !

Yhteystiedot

Iso-heikkiläntie 8, TURKU
2. kerros
(Würth samassa kiinteistössä)
040 7020 652
(ei tekstariasiointia)
Karttalinkki

Aukioloajat

Salonki on avoinna sovitusti ajanvarauksien mukaan. Katso alta avoimia aikoja ja varaa itsellesi sopiva ajankohta.
AJANVARAUS
chevron-downmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram