eenafit menu logo

Ripsipidennysten kotihoito ja puhdistus

Eenafit

Eevaliina on kauneusalan ammattilainen, Salon Volume -ripsipidennyskouluttaja ja hän on toiminut alalla vuodesta 2011.

Omat vakkarini jo tuntevatkin tämän värssyn...

Mutta kirjoitettakoon se nyt vielä kerta kiellon päälle tännekin. Eli säännöllinen, kahdesti päivässä tapahtuva runsalla vedellä ja ripsipidennyksille tarkoitetulla puhdistustuotteella ja pehmeällä pikkuharjalla. peseminen voi ainoastaan lisätä ripsipidennyksien kestoa ja myös kauneutta. Lika syövyttää liimasidosta ja saa sen heikentymään. Tämä ”lika” voi olla muutakin kuin hiuslakkaa, meikkiä tai muuta silmillä havaittavaa ylimääräistä. Ihomme ja varsinkin silmän huokoset tuottavat koko ajan talia, jossa ihollamme olevat näkymättömät pöpöt elävät. Jollei tätä säännöllisesti pestä pois, kertyy ne sinne luomille ja ripsiin ja ripsityvien ympärille kellertäväksi mönjäksi.

Puhtaat ripset

Alati eteeni saapuu asiakkaita, joille on neuvottu olemaan kastelematta ripsipidennyksiään, siis KOSKAAN! Itse pohdiskelen mihin moinen perustuu. Asiakasta siis käytännössä kielletään pesemästä silmiään. Miten on silmän hygienian laita..? Puhtaat ripset pysyvät terhakkaasti pystyssä ja pidennykset, varsinkin volyymit, kauniisti avoimena kun ne ovat puhtaat. Mietipä vaikka likainen päätä pitkin valuva tukka versus vastapestyt hiukset, jotka ponnahdellen heiluvat pään liikkuessa. On sinun omalla vastuulla pitää ripsien ja silmiesi hygieniasta huolta. Ripsipidennykset vaativat huolellisempaa pesua kuin luonnonripset. Jos olet laiska pesijä tai meikkaat ripsipidennyksiä, niin varaudu jo ennalta lyhyempiin huoltoväleihin. Takuumme ei kata tilanteissa joissa asiakas itse laiminlyö oikeanlaisen kotihoidon.

Mikäli meikkaaminen on sinun juttusi

Suosittelen kokeilemaan ripsiseerumia (myynnissä meilläkin). Roikkuvat luomet tuovat ihon talia voimakkaammin ripsille ja tällöin pesuaineella peseminen voidaan tehdä useammin kuin muille. Myös meikkiä käyttäville jokaiseen pesuun ripsienpesuainetta mukaan! Ensin pesään pois meikki ja toinen pesu puhdistaa ihon. Aina tuplapesu jos meikkaat! Suosituksen hyviin aineisiin saat käynnilläsi. Laadukkaat hoitoaineet myynnissä myös meillä. Aina jaksetaan kauhistella ripsilaiton vaaroja mutta harvoin samaan sävyyn kuohahdetaan vaikka samoissa meikeissä kuljettaisiin jopa viikon! Tämä ei kuitenkaan ole kovin harvinaista. Usein asiakas luulee pesseensä hyvin, mutta paperiin jää vielä ihan musta rantu kun luomirajasta pyyhkii.

Ripsipidennyksiin kaikki jää pahemmin kiinni

Koska niitä ei voida samalla tavalla hieroa ja jynssätä. Ripsiasiakkaan tulee siis itse ostaa oikeanlaiset välineet ja pesuaineet pidennyksien putsaamista varten. Nykyään on oikein hyviä tuotteita tehty nimenomaan tähän tarkoitukseen, enkä enää suosittele käyttämään muita tuotteita. Ihon voit toki edelleen pestä muilla tuotteilla ja suosittelenkin, jollet ole ihotyypiltä rasvainen. Ripsiputsarit ovat hyvin tehokkaita talin poistajia ja saattavat olla herkkäihoiselle kasvopesuun liian karkeita. Meiltä löytyy Lash Loversin BeautyWash vaahto, sekä Chrissanthie. Molemmat mielestäni erittäin hyviä putsareita. Nyttemmin tullut muitakin päteviä ammattilaistuotteita. Lisäksi myynnissä on microtikkuja ja harjoja, joilla pääsee käymään ripsienväliset ihoalueet huolella läpi. Ripsiharja on liian karkea pesukäyttöön. Mitä tuuheammat ripset sitä tarkempi pesu. Pestyt ja puhtaat ripset ponnahtavat kauniiseen asentoon ja volyymeissa viuhkat pysyvät avoimina. Näin saat volyymeistasi kaiken tehon irti ja varmasti puhtaat silmät tuntuvatkin paremmalta. Ripsienpidennyksiä PITÄÄ pestä ja puhdistaa säännöllisesti. Kaksi kertaa päivässä vesipesu, runsaasti kastellen ja juoksevan veden alla. Jos olet ollut likaisissa olosuhteissa, esim. remonttipölyissä tai olet meikannut, ota mukaan pesuaine. Ei riitä että peset ne vain päivää ennen kuin tulet huoltoon. Vettä ei tule välttää! Vesi ei koskaan ikinä missään tilanteessa voi tehdä ripsipidennyksillesi haittaa tai mitenkään liottaa liimaa pois, niin että se valuisi silmiin. Puhdistaessa monien pelkäämä kirvely tarkottaa sitä, että sieltä lähtee likaa; hiuslakkaa, hikeä, meikkiä, rasvaa, rähmää, talia. Se ei ole ripsiliimaa joka sulaa veden takia silmiin. Käyttämäni liima ei ole vesiliukoinen, ei edes kuuman saunomisen jälkeen. Lisäksi lika voi tukkia ripsirajan, joka voi aiheuttaa ripsirajaan tulehduksen (blefariitti, löytyy googlettamalla ihania kuvia...), sekä omien ripsiesi kasvu voi häiriintyä. Häiriintynyt ripsi alkaa ohentua ja muuttua heiveröisen näköiseksi ja kasvusuunta saattaa olla aiemmasta poikkeava.

Öljyttömät Geeli- ja vaahtomaiset meikinpesuaineet

on koettu hyviksi ripsipidennysten ylläpidossa. Sinulla on kotona hyvin paljon vaikutusvaltaa siihen miltä ripsesi näyttävät ja miten pitkään ne kestävät kauniina. Puhdas ripsiviuhka ja luonnonripsi on terhakka ja kauniisti toistensa lomaan sekoittuva. Puhdas look pesee tönkköisen ja sumppuun menneet mennen tullen. Vähän kuin vastaleikatut hiukset, Bouncy and lovely. Puhdistamisen jälkeen anna ripsien kuivua ennen kuin harjaat! viuhkat aavautuvat jo kuivuessaan mutta tee viimeistely pyöräyttämällä yläkautta. Mainittakoon että liikoja harjauksia kannattaa välttää.

SYITÄ PYSYVYYSONGELMIIN voi olla

•Hormonaaliset syyt (sairaudet/lääkitykset, ehkäisyn aloitus/lopetus, raskaus, vaihdevuodet/teini-ikä).

•Rasvaiset lisäravinteet (esim. kalanmaksaöljy).

•Hankaaminen, repiminen tai muu mekaaninen rasitus esim liika harjaaminen liialla voimalla.

•Silmätipat, valitse öljyttömät jos mahdollista. (myös laittotapaa kannattaa miettiä jos tipoista ei voida luopua).

•Vääränlaiset Puhdistusaineet, silmän alueen meikkaaminen/vääränlaiset meikkituotteet tai puutteellinen pesuista huolehtiminen.

•Rasvainen ihotyyppi tai Raskaat ripsien päällä olevat silmäluomet.

Olen ottanut olosuhteet huomioon salongilla. Kouluttaudun myös itse jatkuvasti, koska haluan tehdä aina mahdollisimman pysyvät ja kauniit ripset jokaiselle EenaFit asiakkaalle. Olen ollut ripsifriikki niin kauan kuin muistan. Mikäli sinulla on mielestäsi pysyvyys ongelmia, niin tarkistathan että toimesi vastaavat yllä olevan listan kanssa. Harvinaisempaa mutta mahdollista on myös se, että huoltoväli on lyhyt ripsiesi nopean uusimisen vuoksi. Eli omat ripsesi tippuvat ja kasvattavat uuden tilalle nopeassa tahdissa. On olemassa keskimääräisiä arvioita 3 - 4 viikkoa, mutta tämänkin arvion ulkopuolelle mahtuu ihmisiä. Tämä ei kuitenkaan kuulu pysyvyysongelmien piiriin, koska tälle ei asiakas, eikä tekijäkään voi tehdä mitään. Jos ripsesi uusivat ja ripsijatke sen mukana. Pystyt siis tarkkailemaan tippuneita ripsiä ja näet onko siinä oma ripsesi mukana. Valtaosassa tulisi olla. Jos näin on, on kyse vain nopeasta uusimisesta, eikä virheestä laitossa tai tuotteissa tai kotihoidossa. Mikäli pudonneissa jatkeissa ei löydy omaa ripseä voidaan alkaa miettiä mistä putoilu johtuu. Yleensä syy löytyy. Ja näihin tapauksiin yleensä löydetäänkin myös ratkaisu. Jos syy on sellainen mihin omilla toimilla voimme vaikuttaa, niin se tietenkin tehdään.

Turhamaisuus ennen kaikkea !

Yhteystiedot

Iso-heikkiläntie 8, TURKU
2. kerros
(Würth samassa kiinteistössä)
040 7020 652
(ei tekstariasiointia)
Karttalinkki

Aukioloajat

Salonki on avoinna sovitusti ajanvarauksien mukaan. Katso alta avoimia aikoja ja varaa itsellesi sopiva ajankohta.
AJANVARAUS
chevron-downmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram